Winterschilder

Wat is een winterschilder?

Vroeger was er een subsidie voor de winterschilder. Per dag kon de opdrachtgever een bedrag van dertig euro terugkrijgen; deze regeling gold voor zowel binnen- als buitenschilderwerk. Deze regeling heeft de overheid helaas laten vervallen. Daarom regelen de winterschilders hun korting nu zelf!

 

Uw huis binnen en/of buiten laten schilderen?

In de winter is het goedkoper dan in andere seizoenen!

De winterschilder geeft aanzienlijke kortingen op schilderwerk.

 

Een schilder heeft het meeste werk in het voorjaar en in de zomermaanden. Ook in het najaar is er nog wel werk, maar in de winter zitten veel schilders meestal zonder opdrachten. Dat is een overblijfsel van vroeger, toen buitenschilderwerk in de winter bijna onmogelijk was. Tegenwoordig is dat niet meer zo. De schilder van nu heeft professionele middelen om zijn werk te beschermen. Alleen als het echt vriest en bij extreem weer mag er buiten niet geschilderd worden.

 

Ook naar binnenschilderwerk is in de winter weinig vraag. De meeste kluskriebels voor opdrachtgevers komen pas weer in het voorjaar. Met als gevolg dat schilders in de wintermaanden te weinig inkomsten genereren.

 

Om het laten uitvoeren van schilderwerk in de winter voor u toch interessant te maken, verlaagt de schilder zijn tarieven. Dit gebeurt alleen in de winter, meestal in de periode half november tot half maart. vandaar de naam Winterschilder.

 

Voordelen

Wanneer u uw huis laat schilderen in de winter, dan kan krijgt u bij de meeste winterschilders al snel 10% WINTERSCHILDERKORTING!

Op het schilderwerk zelf geldt tot eind 2018 een LAAG BTW-TARIEF VAN MAAR 9% mits het object – de woning of het huis – ouder is dan twee jaar.

 

Hoe herken ik de professionele winterschilder?

U herkent de professionele winterschilder aan het winterschilderlogo. Het logo is een initiatief van de brancheorganisatie voor schilders, de Fosag. Het logo mag alleen gebruikt worden door schilders die aangesloten zijn bij de Fosag. De naam ‘winterschilder’ zelf is echter niet beschermd en mag door iedere schilder gebruikt worden, dus ook door beunhazen. Controleer daarom altijd of uw schilder het winterschilderlogo voert en controleer of hij is aangesloten bij de Fosag branchorganisatie, de ondernemersorganisatie voor onder meer de schildersbranche www.fosag.nl

Start typing and press Enter to search